Amsterdam Light Festival met korting >

Romige sperziebonen met gehakt en rijst

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Een heerlijk rijstrecept met gehakt en sperzieboontjes. Voeg wat gewelde rozijntjes toe als variatie en geniet. Dit heb je nodig:

Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g sperziebonen
  • 400 g rijst
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g gehakt
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 snufje chilipoeder
  • 2 scheut kookroom
Bereiding:
  1. Begin met het koken van de sperziebonen en de rijst. Snijd ondertussen het uitje fijn en maak eventueel je gehakt aan.

  2. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de uitgeperste knoflook aan.
  3. Voeg na ca. 2 minuten het gehakt toe en bak deze rul. Als het gehakt gaar is, voeg je de kruiden toe en roer je dit goed door.

  4. Voeg de sperziebonen en de kookroom toe. Laat dit nu een paar minuten pruttelen en breng het eventueel verder op smaak met kruiden of een snuf peper.

  5. Serveer de romige sperziebonen met de rijst.
  6. Je kunt er ook voor kiezen om door de rijst nog wat gewelde rozijntjes te mengen.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien