Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Roomkaas met bieslook

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 1 pot:
  • 100 g roomkaas
  • 75 g Griekse yoghurt, of kwark
  • 1 bosje bieslook, naar smaak
  • zwarte peper
  • zout
Bereiding:
  1. Doe de roomkaas en yoghurt in een bakje en roer goed door.
  2. Snijd de bieslook in kleine stukjes. Voeg de bieslook toe aan het roomkaas-yoghurt-mengsel en roer goed door.
  3. Geef een paar flinke draaien aan de pepermolen (boven je schaaltje natuurlijk) en voeg ook een snufje zout toe.
  4. Nu is het tijd om het smeersel op smaak te brengen: proef! Houd je van een wat scherpere roomkaas, voeg dan nog wat bieslook toe. Mis je nog wat pit? Voeg wat peper toe.
  5. Tips: - Je kunt de roomkaas met bieslook 3-4 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren. Roer het voor het opdienen weer even door, want er kan wat vocht naar boven drijven. - Besmeer je broodje met boter, beleg het met wat ijsbergsla en drop dan een flinke klodder van deze roomkaas met bieslook erbovenop. Het knappertje van de sla tilt zo’n broodje net even naar een hoger level.

Bron: Phood.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien