Amsterdam Light Festival met korting >

Rucolataart

  • Mag even duren
  • Iets moeilijker
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 8 personen
  • 75 g bakbacon, in reepjes
  • 6 plakjes bladerdeeg, uit de diepvries en ontdooid
  • 400 g rucola, grofgehakt
  • 2 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 3 dl crème fraîche
  • snufje zout en peper
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 6 el bieslook, fijngesneden
Bereiding:
  1. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van 28 cm. Leg het deeg in een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede en prik de deegbodem regelmatig in met een vork. 

  2. Bak de rucola op hoog vuur in de olie en laat het vocht verdampen. Klop de eieren los met crème fraîche. Voeg bacon, rucola, zout en peper toe. Schep het mengsel in de vorm en bestrijk de deegrand met eidooier.

  3. Bak de taart 30 tot 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. Leg een sjabloon met uitgeknipte haas op de taart en bestrooi met bieslook. 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien