Amsterdam Light Festival met korting >

Rundervink met kerrie-gembersaus

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 1 zakje Knorr kerriesaus
  • 300 g witte rijst
  • 4 el zonnebloemolie
  • 600 g worteltjes en peultjes, koelvers
  • 4 bolletjes gember op siroop, potje
  • 4 rundervinken
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de rundervinken in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen.
  4. Verhit in een wok de resterende 2 eetlepels olie. Bak de worteltjes met de peultjes in 6 minuten knapperig gaar. Breng op smaak met de peterselie, zout en peper.

  5. Snijd de gember in reepjes en voeg met 3 eetlepels siroop (uit ’t potje) aan de kerriesaus toe.

  6. Verdeel de rijst met de rundervinken over 4 diepe borden. Schep er de kerrie-gembersaus over en serveer met de groenten.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien