Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Rundervink met selderij-maïssalade

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 blikje (à 227 gr) ananasstukjes, uitgelekt
  • 1 oranje paprika, in blokjes
  • 1 citroen
  • 1 kg krieltjes, in schil
  • 7 el Bertolli olijfolie
  • 1 struik bleekselderij, in boogjes
  • 4 rundervinken
  • 1 blikje (à 200 gr) mais, uitgelekt
Bereiding:
  1. Kook de krieltjes 8 minuten in water met zout. 

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bestrooi de rundervinken met zout en peper en bak ze in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Giet de krieltjes af; halveer grote exemplaren. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de krieltjes in 6-8 minuten goudbruin.

  4. Meng de bleekselderij, de paprika, de maïs en de ananasstukjes. Knijp een 1/2 citroen boven de salade uit. Voeg de resterende 3 eetlepels olijfolie met zout en peper naar smaak toe en schep om.

  5. Snijd de andere citroenhelft in partjes.
  6. Verdeel de krieltjes over 4 borden en leg er een rundervink bij. Serveer met de knapperige salade en de partjes citroen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien