Amsterdam Light Festival met korting >

Salade met aardbei en kipfilet

  • Snel klaar
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 5 personen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el azijn, frambozen
  • 150 g aardbeien
  • 3 el zonnebloempitten, en/of pompoen- en sesampitten
  • 1 ciabatta, brood
  • 300 g gemengde salade, met rucola
  • 300 g kipfilets, flinterdun gesneden
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • zout en peper
Bereiding:
  1. Klop van de olie en azijn een dressing. Breng deze op smaak met zout en peper.
  2. Maak de aardbeien schoon en halveer eventueel de grote exemplaren. Rooster de pitten kort in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier afkoelen.
  3. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Snijd de ciabatta in 12 plakken en bestrijk deze dun met de vloeibare margarine. Rooster ze aan beide kanten goudkleurig onder de grill.
  5. Meng de sla met de dressing en verdeel over 4 borden.
  6. Bestrooi de borden met de pitten(mix) en verdeel er de dunne plakjes kipfilet en de aardbeien over. Geef er de gegrilde ciabatta bij.

Bron: Blue Band

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien