Amsterdam Light Festival met korting >

Salade met gebakken zalmfilet en groenten

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 sinaasappel
  • 1 handje spinazie
  • 300 g zalmfilets
  • 200 g feta
  • 1 puntpaprika
  • 1 handje veldsla
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 handje basilicum, vers
  • scheutje olijfolie
Bereiding:
  1. Snijd de ui fijn en pers de knoflooktenen. Fruit de ui en de knoflook in een koekenpan met een beetje olijf-of kokosolie.

  2. Snijd de aubergine en paprika in blokjes en voeg deze toe bij de ui en knoflook. Bak een paar minuutjes mee.

  3. Bak ondertussen de zalmfilet in een andere pan met wat olie. Laat de pan op het vuur goed heet worden eerst met wat olie. Doe wat peper op de zalm en leg de kant van de zalm met de huid naar beneden. De huid beschermt de zalm en zorgt voor een lekkere smaak. Draai het vuur wat lager en bak de zalm ongeveer 3 minuten tot de huid enigszins bruin wordt. Draai de zalm vervolgens om en draai het vuur nog wat lager en bak nog even 2 minuutjes op de andere kant.

  4. Voeg de spinazie toe aan het aubergine/paprika/ui/knoflook mengsel en laat de spinaziebladeren slinken. Je kunt echter ook rauwe spinazie toevoegen, net wat je zelf lekkerder vind.

  5. Laat de groenten een beetje afkoelen en doe deze in een schaal. Snijd vervolgens de zalm en de feta in kleine blokjes en voeg deze toe aan het groentenmengsel in de schaal. Snijd de handsinaasappel in partjes en voeg deze toe aan de salade. Voeg tot slot de veldsla en de fijngesneden verse basilicum toe. Garneer met een paar basilicumblaadjes.

Bron: Three girls one kitchen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien