Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Saté met zalm en scampi's

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder

Een echte topper voor visliefhebbers

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g zalmen
  • 2 el frambozenazijn
  • 2 tl honing
  • zout
  • 1 courgette
  • 12 scampi's, gepeld
  • 1 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 40 g kruidenboter
  • 2 citroenen
Bereiding:
  1. Snij de zalm in hapklare brokjes.

    Spoel de courgette.

    Pel de scampi's.

  2. Marineer de zalmblokjes 15 minuten in de azijn, vermengd met de honing en een snuifje zout.

  3. Haal met een parisiennelepeltje 12 bolletjes uit de courgette (of snij dobbelsteentjes). Meng de sojasaus met de oestersaus en marineer er de courgette en de scampi's in.

  4. Prik afwisselend zalm en scampi's, met daartussen een bolletje courgette, op spiesjes.

  5. Rooster de spiesjes 12 tot 15 minuten( draai ze af en toe om). Halveer de citroenen en gril ze even mee. Serveer de spiesjes met wat kruidenboter. Geef er de citroenen bij.

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien