Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Scholfilet met amandel

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 700 g krieltjes, koelvers
  • 1 citroen, in partjes
  • 50 g margarine
  • 2 el amandelschaafsel
  • 600 g panklare spruiten, gehalveerd
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 4 scholfilets, a 150 gr
  • 3 el bloem
Bereiding:
  1. Dep de scholfilet droog met keukenpapier en bestrooi de scholfilets met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de schol erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.

  2. Kook de krieltjes in ruim water met zout in 10 minuten gaar. Kook de spruiten in 6-8 minuten beetgaar.

  3. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel en schud op een bord.
  4. Smelt in de koekenpan 25 g boter. Bak de scholfilets in 2-3 minuten per kant bruin en gaar.

  5. Giet de krieltjes af en schud ze om met de resterende 25 g boter en de dille.
  6. Leg de scholfilets op 4 borden en bestrooi ze met het amandelschaafsel. Schep er de krieltjes bij. Serveer met de spruiten en partjes citroen.

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien