Amsterdam Light Festival met korting >

Shoarma met bonensalade

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 ui in ringen
  • 1 el Hellmann's mayonaise
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 g shoarma
  • 1 krop eikenbladsla, gewassen
  • 5 el olijfolie
  • 250 g haricots verts of sperziebonen
  • 1 kg ovenfriet
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor en bak de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Kook de boontjes in water met zout in 6-8 minuten beetgaar.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de shoarma in 5 minuten bruin en gaar.

  4. Giet de boontjes af en spoel onder stromend koud water. Meng ze met de sla, de uiringen, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.

  5. Meng de yoghurt, de mayonaise en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de shoarma met de bonensalade over 4 borden. Serveer met de knoflooksaus en de frites.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien