Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Sinaasappelkip met sherry

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 800 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 4 kippenbouten
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 50 ml medium sherry
  • 4 el olijfolie
  • 325 g gele rijst
  • 1 el honing
  • 100 ml sinaasappelsap
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en bak ze bruin aan.

  3. Voeg het sinaasappelsap, de sherry en de honing toe en stoof de kippenbouten afgedekt in nog 20 minuten gaar.

  4. Meng de sperziebonen met de laatste 2 eetlepels olijfolie, de peterselie en zout en peper naar smaak.

  5. Verdeel de kippenbouten en de groenten over 4 borden. Serveer de rijst er apart bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien