Mart Visser tas met korting, klik hier

Smaakvolle stoofschotel met spruitjes

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 170 g runderbraadlappen, magere
  • peper en zout
  • 1 tl kaneel
  • 750 g spruitjes
  • 2 el bloem
  • 4 el olie
  • 250 ml vleesbouillon
  • 3 takjes tijm
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 flesje bruin bier
  • 2 laurierbladen
Bereiding:
  1. Let op! Dit gerecht moet 2,5 uur stoven.
  2. Bak het vlees in gedeelten in de hete olie rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg al het vlees terug in de pan en strooi de basterdsuiker en de bloem over het vlees.

  3. Schep alles goed om. Verwarm het bier en de bouillon en schenk deze bij het vlees. Voeg de laurier, kaneel en tijm toe en schep om. Stoof het vlees in 2½ - 3 uur zachtjes gaar.

  4. Maak ondertussen de spruitjes schoon en stoof deze de laatste 12-15 minuten mee met het vlees. Serveer de smeuïge aardappelpuree!

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien