Amsterdam Light Festival met korting >

Snelle sateetjes met gebakken boontjes

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 grote kruimige aardappelen, schoongeboend
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 beker crème fraîche, 125 ml
  • 500 g hamlappen, in blokjes
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 700 g sperziebonen, schoongemaakt
Bereiding:
  1. Leg de aardappelen in een magnetronschaal. Pof ze op vol vermogen in de magnetron in 10 minuten gaar.

  2. Schep het vlees om met de kerriepoeder, de knoflook, de oregano en 2 eetlepels olijfolie.  Rijg het vlees aan spiesen.

  3. Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de sateetjes in 6 minuten bruin en gaar. 

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de sperziebonen in 5 minuten beetgaar.

  5. Snijd een kapje van de aardappelen, schep er een lepel zure room en peper naar smaak op. Serveer met de sateetjes en gebakken bonen. 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien