Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Snelle spinazie-zalmgratin

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Vergeet de good ol’ aardappelgratin. Tover deze gezonde zalmgratin op een bedje van spinazie uit de oven en noem jezelf een echte keukenprinses. Lekker, gezond en razendsnel klaar. Dit gerecht zal je verbazen:

Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 zalmfilets
  • 700 g Provençaalse aardappelpartjes met schil
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 el Becel Olie Blend
  • 2 el verse dille
  • peper en zout
  • 600 g spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g geraspte jonge kaas
  • 1 el grove mosterd
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

  3. Schep de spinazie in de ovenschaal. Leg er de zalmfilet op. Bestrooi met zout en peper. Meng de crème fraîche met de mosterd, de kaas en zout en peper naar smaak. Verdeel over de zalm en bak in de oven in 15 minuten gaar.

  4. Kook intussen de krieltjes in 10 minuten gaar. Giet ze af en schep om met 2 eetlepels olie, de dille en zout en peper naar smaak. Serveer bij de visgratin. 

  5. Dit gerecht bevat ca. 827 kcal p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien