Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Spaans aardappelpannetje met chorizo

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 3 el platte peterselie, grofgehakt
  • 75 g zwarte olijven
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild in blokjes
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 chorizo worst (250 g), in halve plakjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 groene salade, voor erbij
Bereiding:
  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie.

  2. Bak de chorizo 2-3 minuten.

  3. Bak de ui en de paprika 4-5 minuten mee.

  4. Schep de aardappelblokjes door de chorizo en bak ze op matig vuur met de deksel op de pan 5 minuten.

  5. Neem de deksel van de pan en bak de aardappelblokjes in nog 5-6 minuten gaar.

  6. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.

  7. Schep de olijven met het amandelschaafsel en de peterselie door het aardappelpannetje en breng op smaak met zout en peper. Serveer er een groene salade bij.

  8. Aantal kcal: 583 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien