Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Spaanse aardappel-knolselderijsoep

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 peper, rode, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 500 g aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 300 g knolselderij, in blokjes
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes
  • 3 el bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 3 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje
Bereiding:
  1. Verhit wat olie in een (soep)pan en bak de ui, de knoflook en de rode peper ca. 10 minuten op laag vuur.

  2. Voeg de aardappelen, bouillon, tijm, laurier en peterseliestelen toe en breng alles aan de kook.

  3. Kook de soep ca. 20 minuten. Voeg na 10 minuten de knolselderij toe en breng op smaak met zout en peper.

  4. Bak de plakjes chorizo krokant in een droge koekenpan. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Garneer de soep met de chorizo, peterselie en bieslook en bestuif met wat paprikapoeder.

  6. Aantal kcal: ca. 325 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien