Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Spaanse stoofschotel

  • Ik heb alle tijd
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Pittige Spaanse combinatie

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 200 g aardappelen, in stukken
  • 1 kip, in stukken
  • 4 chorizoworsten
  • 4 gamba's, gepeld
  • 1 kl citroenschil, geraspt
  • 1 prei, in ringetjes
  • 100 g wortelen, in stukken
  • 400 g raapjes, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 el pijnboompit, gemalen
  • 2 el paneermeel
  • 1 dl witte wijn
  • 3 dl kippenfond
  • 5 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 100 g uien, in fijne plakjes
  • peper
  • zout
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180° C.

    Kruid de stukken kip met peper, zout en paprikapoeder.

    Hak de knoflook fijn.

    Haal de zaadjes uit de paprika. Snij ze in 3 cm grote stukken.

    Schil de raapjes, aardappelen en wortelen en snij ze in stukken van 3 cm.

    Schil de uien en snij ze in fijne plakjes.

    Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal, maar laat kop en staart eraan.

    Snij de prei in ringetjes.

    Maal peterselie en pijnboompitten in het hakmolentje.

  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en stoof de kip aan met de paprika, rozemarijn en knoflook.

    Draai de stukken geregeld om.

    Voeg er na 5 minuten de worstjes aan toe en laat ze 3 minuten meestoven. 

    Haal van het vuur.

  3. Verhit in een andere pan 1 à 2 eetlepels olijfolie en stoof de raapjes, aardappels, wortelen en uien aan.

    Doe er de witte wijn bij, de fond en een glas water.

    Leg de stukken kip met de paprika en rozemarijn op de groenten en laat 30 minuten pruttelen op laag vuur, tot de groenten zacht zijn.

  4. Stoof de prei met de gamba’s in 1 eetlepel olijfolie.

  5. Meng de gemalen peterselie en pijnboompitten met de citroenschilletjes en het paneermeel.

  6. Doe de worstjes weer bij de stoofpot en zet 10 minuten in de oven. 

    Doe er de prei en de gamba’s bij en bestrooi met het paneermengsel.

    Zet nog eens 10 minuten in de oven voor een knapperig goudbruin korstje.

    Serveer meteen.

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien