Mart Visser tas met korting, klik hier

Spaghetti met pikante tomatensaus

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el harissa
  • 1 ui
  • 300 g spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 g rundergehakt
  • 75 g rucola
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 2 el olijfolie
Bereiding:
  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en bleekselderij in 1 minuut.

  2. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep er de harissa door en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de saus op laag vuur in ca. 20 minuten tot een dikke saus inkoken.

  3. Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de spaghetti af en verdeel over 4 diepe borden.

  4. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep op de spaghetti. Strooi er de knapperige rucola over.

  5. Tip: Harissa is een pittige mediterrane pasta op basis van rode pepers. Harissa is verkrijgbaar bij grotere supermarkten en Marokkaanse winkels. Vervang harissa eventueel door sambal. Ook lekker op sandwiches, in soepen en marinades.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien