Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Spaghetti met rucolapesto en garnalen

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g grote garnalen
  • 2 el hazelnoten
  • 300 g spaghetti
  • 5 el olijfolie
  • 300 g gorgonzola
  • 1 teen knoflook
  • 3 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 zakken (à 75 gr) rucola
  • 200 g peultjes
Bereiding:
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Pureer 75 g rucola met de knoflook, 1 el pijnboompitten en ca. 75 ml olijfolie tot een smeuïge pasta. Roer de kaas en peper naar smaak erdoor.
  4. Kook de peultjes in water met zout in 4 minuten beetgaar.

  5. Verhit in een koekenpan wat olijfolie. Bak de garnalen in 5 minuten net gaar.

  6. Giet de peultjes af en spoel ze onder stromend water koud. Meng de peultjes met 75g rucola, 1 eetlepel noten, de laatste 2 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak.

  7. Giet de spaghetti af. Meng er de pesto door en verdeel over 4 borden. Leg de de garnalen op de spaghetti. Serveer met de salade.
  8. Aantal kcal: ca. 843 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien