Mart Visser tas met korting, klik hier

Speculaastaart

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Benodigdheden voor 12 personen

  • 350 g bloem
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 1 ei
  • 2 el koud water
  • snuf zout
  • 200 g speculazen, grove
  • 1 el kaneel
  • 1 el koekkruiden
  • 2 el kaneelsuiker
  • 2 el citroensap
  • suiker, naar smaak
  • 6 grote appels, 4 goudrenneten, 2 jonagold
Bereiding::
  1. Maak een deeg van de bloem, suiker, boter, ei, water en het snufje zout. Kneed met je handen of zet er een mixer op. Laat het deeg rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schil de appels en snijd ze in blokjes (of schijfjes). Meng de appels met citroensap, kaneel, koekkruiden en kaneelsuiker. Proef en voeg eventueel wat suiker toe.

  3. Verdeel nu 2/3 deel van het deeg over een ingevette springvorm. Druk het met de vingers in de vorm. Verdeel dan in stukjes gebroken speculaas over het deeg.
  4. Leg de appelblokjes op de speculaas. Verdeel dan de rest van het deeg in plukjes over de appelblokjes.
  5. Bak de appel speculaastaart bruin en gaar in ca. 45 minuten.

  6. Variaties: leg een laag amandelspijs tussen de speculaas en de appel en/of roer rozijnen en noten door de appel.

  7. Foto: Sanoma Beeldbank / Joshua Resnick 

Bron: LekkerEtenMetMarlon.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien