Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Speklap met appel en bietjes

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 700 g krieltjes, koelvers
  • 50 g margarine
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 speklappen
  • 1 schaal (à 500 gr) gekookte bieten, in blokjes
  • 1 goudrenet, in 12 partjes
  • 2 el peterselie
Bereiding:
  1. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bestrooi de speklappen met zout en peper en bak ze in 12 minuten bruin en gaar.

  2. Smelt in een andere koekenpan de resterende 25 g margarine en bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar.

  3. Neem de speklappen uit de pan en houd warm onder een deksel.
  4. Bak de appel 2 minuten in het spekvet. Schep er de bietjes met de kaneel door en bak nog 2-3 minuten. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.

  5. Verdeel de speklappen over 4 borden. Schep er de bietjes met de appel en krieltjes bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien