Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Speklap met witlof-radijssalade

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Deze frisse salade met radijs, witlof en krieltjes combineert goed bij een heerlijk stuk vlees. Ideaal voor doordeweeks. 

Benodigdheden voor 4 personen
  • 3 stuks lente ui
  • 1 kg krieltjes
  • 400 g witlof
  • 3 el magere yoghurt
  • 3 el halvanaise
  • 1 bos radijsjes
  • 4 stuks speklapjes
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in 8 minuten gaar. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie.

  2. Bestrooi de speklappen met zout en peper en bak het vlees in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Meng in een schaal de halvanaise met de yoghurt.
  4. Schep er de witlof, radijs en lente-ui door en breng op smaak met zout en peper.

  5. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelen in 8 minuten goudbruin en gaar.

  6. Verdeel de speklappen en salade over 4 borden.

  7. Serveer met de aardappelen.

Bron: Weekmenu

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien