Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Speklapjes in tomaten-ketjapsaus

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 tomaten, in stukken
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 4 speklappen, gehalveerd
  • 1 pot atjar tjampoer, 350 g
  • 75 ml ketjap manis
  • 300 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de speklappen in 4 minuten bruin aan en neem ze uit de pan.

  3. Fruit de ui met de knoflook in het spekvet. Schep de tomaat erdoor en bak 2 minuten mee. Doe de speklappen met de ketjap in de pan en smoor het vlees in 10 minuten gaar.

  4. Meng de komkommer met de atjar. Serveer de speklapjes met de rijst en de zoetzure komkommer.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien