Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Sperziebonen in currykokossaus met cashewnoten

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 tot 400 water
  • 1 gedroogde peterselie, koriander
  • 500 g kipfilets
  • 1 zak opbakaardappeltjes, Cê­la­Vi­ta
  • 50 g boter
  • 2 flinke theelepels massala kerrie
  • 2 flinke theelepels kerriepoeder
  • 2 flinke theelepels milde curry kruidenpasta
  • 1 peper en (zee)zout
  • 1 bouillonblokjes
  • 100 g cashewnoten
  • 1 knoflookteentje
  • 1 grote ui
  • 60 g bloem
  • 200 cc kokosmelk
  • 800 g verse sperziebonen
Bereiding:
  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid ze met peper, zout en wat kerriepoeder. Snipper het uitje, pers knoflook uit. Haal de boontjes af en deel ze door tweeën.

  2. Zet de boontjes op en kook ze gaar in water met een bouillonblokje. Fruit ui en knoflook in 50 gram boter. Kip erbij en bak tot deze gaar is.
  3. Voeg ondertussen massala, kerriepoeder en kruidenpasta toe en bak even mee. Als de kip gaar is kiep dan in één keer de bloem erbij. Blijf roeren tot de bloem dof ziet (paar minuutjes).
  4. Voeg dan scheutje voor scheutje de kokosmelk toe en roer door met een garde tot de melk is opgenomen. Voeg dan net zoveel water toe tot de sausdikte naar wens is.
  5. Breng de saus op kleur met gedroogde peterselie en/of koriander. Proef of er nog zout of een bouillonblokje toegevoegd moet worden.
  6. Voeg eventueel een klein scheutje ketjap manis toe en een theelepeltje gedroogde chilivlokken voor extra smaak. Als de saus goed op smaak is roer dan de sperziebonen en cashewnoten erdoor.

Bron: lekkeretenmetmarlon

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien