Amsterdam Light Festival met korting >

Spinazie-aardappelsoep

  • Snel klaar
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 l groentebouillon
  • 1 stokbrood
  • 2 el olijfolie
  • 125 g verse kruidenroomkaas
  • 300 g verse spinazie
  • 1 el amandelschaafsel
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 1 staafmixer
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
Bereiding:
  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 1 minuut.

  2. Bak de aardappelen 2 minuten mee zonder te kleuren.

  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de aardappel in 15 minuten gaar.

  4. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. 

  5. Pureer de soep met de staafmixer.

  6. Laat al roerende in de warme soep de roomkaas smelten en de spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer met het stokbrood.

  7. Aantal kcal: 625 kcal p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien