Mart Visser tas met korting, klik hier

Spinazie pesto lasagne

  • Ik heb alle tijd
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • tl zout
  • tl gemalen nootmuskaat
  • 1 ei
  • tl vers gemalen zwarte peper
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 225 g mozzarella
  • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 g kant-en-klare kaassaus
  • 2 el olijfolie
  • 500 g spinazie ricotta
  • 200 g basilicumpesto
  • 500 g diepvriesspinazie
  • 500 g lasagnebladen
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de lasagne in 8-10 minuten al dente koken. Giet af.

  2. Sauteer in een grote koekenpan op een middelhoog vuur de ui in olijfolie tot deze zacht is. Roer de spinazie erdoor, haal van het vuur halen en voeg de pesto toe. Vermeng in een grote kom ricotta, ei, zout, paprikapoeder en nootmuskaat.

  3. Vet een bakvorm van 3 liter in en bedek met een laag lasagnevellen. Voeg de spinaziemix toe, gevolgd door de ricottamix. Bestrooi met mozzarella. Herhaal de lagen en eindig met een laag lasagnevellen. De kaassaus hierover verdelen en bestrooien met Parmezaanse kaas.

  4. Afdekken met aluminiumfolie en 45-55 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien