Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Stamppot met snijbonen

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 2 personen

  • melk
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook
  • 250 g snijbonen
  • 1 kleine ui
  • 1 snufje zout en peper
  • 500 g kruimige aardappels
Bereiding:
  1. Schil de aardappels, snijd grote aardappels eventueel in tweeën en kook ze ongeveer 20 minuten met een snufje zout.
  2. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Maak de snijbonen schoon en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm.
  3. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na circa 5 minuten de snijbonen toe en bak dit ongeveer 7-8 minuten mee op een hoog vuurtje.
  4. Zet daarna het vuur lager en voeg de knoflook toe. Bak dit 2-3 minuten mee en voeg dan de balsamicoazijn toe en bak nog 2 minuten. Zet vervolgens het vuur uit.
  5. Giet de gekookte aardappels af en zet de pan nog even terug op een laag vuurtje om de aardappels in ongeveer 30 seconden droog te stomen.
  6. Voeg daarna een scheut melk toe aan de aardappels en stamp de aardappels met een aardappelstamper tot puree. Voeg eventueel een snufje zout en peper toe om het geheel om smaak te brengen.
  7. Meng het snijbonenmengsel door de puree en smullen maar.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien