Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Stamppot ‘niçoise’

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 blikjes (à 160 gr) tonijn in olijfolie, uitgelekt
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 rode ui in halve ringen
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml halfvolle melk
  • 500 g gebroken sperziebonen, koelvers
  • 50 g zwarte olijven, in ringen
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar.

  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak 2 minuten mee.

  4. Schep de tonijn met de olijven, de kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
  5. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
  6. Schep de bonen met de tonijn door de puree. Verdeel de stamppot over 4 borden.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien