Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Steak met pico de gallo

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Met een typische Mexicaanse saus van tomaten, ui, limoensap en jalapeñopeper zet je een bijzonder steak recept op tafel. 

Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g tomaten, in stukjes
  • 1 limoen
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 ribeyes à 150 g, op kamertemperatuur
  • 1 kg vastkokende aardappelen, in stukken
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 2 el jalopeño pepers, pot
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 15 minuten gaar. 

  2. Meng voor de pico de gallo de tomaat, de ui, de knoflook, de pepers, het sap van de limoen en helft van de koriander. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de ribeye met zout en peper en bak het vlees in 1-2 minuten per kant naar wens gaar. Laat het vlees in aluminiumfolie rusten.

  4. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelen goudbruin. Schep er de rest van de koriander en zout en peper naar smaak door. 

  5. Serveer de steaks met de pico de gallo en korianderaardappeltjes.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien