Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Stoofpotje van vis met krieltjes en mosterd

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 200 g wortels
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 el grove mosterd
  • 125 ml soja- kookroom
  • 300 ml visbouillon
  • 250 g kastagnechampignons
  • 2 preien, 100g
  • 1 venkelknol, 100g
  • 150 g mosselen
  • 150 g rivierkreeftjes
  • 200 g tilapia
Bereiding:
  1. Stoom de krielaardappeltjes beetgaar in een grote pan met een klein laagje water met daarop een inzet/zeef en een deksel op de pan. Maak de venkel, prei en wortel schoon en snijd de groenten in gelijke stukken.

  2. Boen de champignons met een stukje keukenpapier schoon en halveer deze. Bak op hoog vuur de groenten achter elkaar in een drupje olijfolie beetgaar en haal ze uit de pan.

  3. Na het bakken van alle losse ingrediënten komen de verschillende smaken pas bij elkaar. Snijd de victoriabaars in gelijke stukken en bak eerst deze vis aan in de pan, voeg later de rivierkreeftjes en mosselen toe.

  4. Na 1 minuut bakken blus je de vis af met de bouillon en kookroom. Nu gaat het vuur laag en voeg je de mosterd, groenten en krieltjes toe.

  5. Laat alle smaken op laag vuur nog even rustig stoven. Als je de stoofpot voorbereidt en later op de dag (of de dag erna) opwarmt, houd hier dan tijdens de voorbereiding rekening mee.

  6. Zorg dan dat de krieltjes, groenten en vis nog niet te gaar zijn want tijdens het afkoelen en opwarmen garen alle ingrediënten door.

  7. Zet de afgekoelde stoofpot afgedekt in de koelkast en verwarm in de oven op 160 graden ca. 15 minuten.

  8. Aantal kcal: ca. 580 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien