Amsterdam Light Festival met korting >

Stoofvlees van Marcel Harteveld

  • Ik heb alle tijd
  • Iets moeilijker
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g sucadelappen, of riblappen
  • snufje peper en zout
  • snufje bloem
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie
  • 30 cl donkerbruin bier, flesje
  • 1 el bruine suiker
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 boterham
  • mosterd
  • 1 winterpeen
  • 1 pompoen
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • olijfolie
  • snufje peper en zout
  • rozemarijn, fijngehakt
Bereiding:
  1. Snijd de sucadelappen in grove stukken en bestrooi het vlees met peper en zout. Bestuif het daarna met bloem. Verwarm in een pan olijfolie, bak het vlees bruin en leg het apart op een bord. 

  2. Draai het vuur lager, voeg een beetje olie toe en bak daarin de gesneden uien en de geperste knoflooktenen. Fruit dit een paar minuten lang en roer het vlees erdoorheen voor een paar minuten. 

  3. Voeg vervolgens een flesje bruin bier, een klein beetje bruine suiker, de takjes tijm en de laurierblaadjes toe. Roer alles door elkaar. Besmeer ondertussen een boterham dik met mosterd. 

  4. Draai het vuur omlaag als het bier begint te koken en leg de boterham met de mosterdkant naar beneden in de pan. Doe de deksel op de pan. Laat het geheel onder af en toe roeren 3 uur op laag vuur stoven. Roer op het einde de stoof goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 

Voor de wintergroenten:
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg in een ovenschaal allegrofgesneden groenten. Snijd vervolgend de uien in ringen en neem de knolkooktenen. Verdeel deze over de groenten.

  2. Besprenkel het geheel met olijfolie, peper, zout en fijngehakte rozemarijn. Hussel alles door elkaar en zet het voor een uur in de oven. 

  3. Serveer de groenten bij het stoofvlees.

Bron: Bekijk hier de keukengeheimen van Marcel Harteveld

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien