Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Tagliatelle caprese-style

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 g tomaten
  • 4 varkensoesters, of kalfsoesters
  • 300 g tagliatelle
  • 5 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • 2 bollen (à 125 gr) mozzarella, in blokjes
Bereiding:
  1. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Meng de tomaat met de mozzarella, de knoflook, de basilicum en 3 eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  3. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de varkens- of kalfsoesters met zout en peper en bak het vlees in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen gaar of rosé.

  5. Giet de tagliatelle af. Doe de pasta terug in de pan en schep er het tomaten-olijfoliemengsel door.
  6. Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden. Leg er een varkens- of kalfsoester bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien