Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Tagliatelle met paddenstoelen ’bolognese’

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kleine wortel, in blokjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 ui (gesnipperd)
  • geraspte pecorino, garnering
  • 400 g tagliatelle
  • 1 el Becel Olie Blend
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blaadje laurier
  • 1 blik (à 400 gr) gepelde tomaten
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 100 ml rode wijn
Bereiding:
  1. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd de grote paddenstoelen in stukjes.

  3. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook en wortel.

  4. Voeg de paddenstoelen toe en bak 2 minuten mee.

  5. Voeg de wijn, het blik tomaten en de laurier toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Laat de saus 10 minuten zachtjes tot een dikke pastasaus inkoken.

  6. Giet de tagliatelle af en schep door de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Serveer met geraspte pecorino.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien