Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Tempura van coquilles met gember

  • Ik heb alle tijd
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder

Het geheim van deze tempura? Gember

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 14 sint-jakobsvruchten
  • 1 eidooier
  • 225 g bloem
  • 7 el sojasaus
  • l ijswater
  • frituurolie
  • 2 el verse gember, gehakt
  • 1 el koriander
  • snuifje chilipoeder
  • peper
  • zout
Bereiding:
  1. Rasp de gember.

    Snipper de lente-ui en de koriander fijn.

    Maak een marinade van 4 el sojasaus en 1 el geraspte gember. Laat de sint-jakobsvruchten er 2 uur in marineren in de koelkast.

  2. Klop voor het beslag de eierdooier lichtjes op met een vork. Meng met het ijswater en strooi er de bloem bij.

  3. Meng voor de dressing de sojasaus, de lente-ui, het snuifje chilipoeder, 1 kl van geraspte gember en de gehakte koriander in een kom. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.

  4. Laat de friteuse opwarmen tot 180°C. Dep de sint-jakobsvruchten droog met wat keukenpapier en haal ze door het beslag.

    Bak maximaal 4 vruchten tegelijk gedurende 2 à 3 minuten in de olie en draai ze om. Bak ze mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
     
    Serveer met een frisse sla en de dressing.

Bron: Culi-pocket

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien