Amsterdam Light Festival met korting >

Teriyakispiesjes

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Deze spiesjes met kip marineer je in een heerlijke woksaus teriyaki. Hierdoor zijn ze net even anders dan je gewend bent. Lekker in combinatie met mie of serveer ze als een hapje op bijvoorbeeld een BBQ feest!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g fijne mienestjes, pak 500 g
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 zak roerbakmix, Chinese
  • 240 ml Conimex woksaus teriyaki
  • 300 g kipfilets
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el gezouten pinda's
Bereiding:
  1. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm. Doe ze in een kom en meng er 1/3 van de woksaus door. Laat 30 minuten afgedekt staan in de koelkast. Rijg daarna de blokjes kip aan de satéprikkers. 

  2. Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verhit een grillpan of barbecue aan en gril de spiesen in 6 minuten rondom bruin en gaar. 

  4. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de knoflook en roerbakmix 4 minuten. Voeg de rest van de woksaus toe en warm nog 2 minuten door. 

  5. Schep de mie in 4 kommen, verdeel de groente erover en bestrooi met de pinda's. Leg de saté erop.

  6. Tip van Sandra: gebruik eens kipdijfilet voor je kipsaté. Dit bevat meer vet en zorgt voor malser vlees.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien