Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Thaise kipsaté met noedels

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 el pindakaas
  • 500 g kipfilets, in blokjes
  • 2 el rode curry pasta
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 250 g eiernoedels
  • 1 blik kokosmelk, 400 ml
  • 150 g tuinerwten, diepvries
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 5 el zonnebloemolie
Bereiding:
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet vervolgens af.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze om met 1 eetlepel currypasta. 

  3. Verwarm in een steelpan de pindakaas, 1 eetlepel currypasta en de kokosmelk. Roer glad en voeg extra currypasta naar smaak toe. 

  4. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de paksoi 2 minuten. Voeg dan de erwten toe en bak nog 3 minuten. Schep tot slot de noedels erdoor.

  5. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olie. Bak de kipsaté in 8 minuten bruin en gaar. Rijg de kip aan satéstokjes.

  6. Verdeel de noedels en de kipsaté over 4 borden. Schep er wat pindasaus over en bestrooi met de basilicum. Serveer de rest van de pindasaus er apart bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien