Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Thaise rode currysoep

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 350 g kipfilets
  • 1 l water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 kneepje roerbak oliemelange of olijfolie
  • 2 el ketjap manis
  • 1 bakje rode currypasta (conimex)
  • 125 g noedels
  • 400 g Oosterse wokgroenten
Bereiding:
  1. Kook 1 liter water en los hierin het bouillonblokjes op. Snijd de kipfilet in redelijk grote reepjes (niet te dun in ieder geval).

  2. Doe de helft van de kokosmelk in een grote hoge pan met wat roerbak oliemelange/olijfolie, bak dit voor 5 minuutjes aan totdat de kokosmelk een beetje ‘olieachtig’ is geworden

  3. Voeg de rode currypasta toe (als je van heel pittig houdt kan je het hele bakje toevoegen) en bak dit 2 minuutjes aan. Voeg de kipfilet toe en bak dit 1 minuut. Doe de resterende kokokmelk erbij, de groentebouillon, de ketjap manis en de noedels. Roer het geheel even goed door en laat voor 13 minuten zachtjes doorkoken.

  4. Doe na 13 minuten de wokgroenten erbij en laat deze nog 2 minuutjes doorkoken

  5. Schep de soep in grote diepe borden (strooi eventueel als garnering wat cashewnootjes en gefrituurde uitjes erover).

  6. Aantal kcal: 640 p.p.

Bron: KokenmetCecile

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien