Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Thaise rundersaté van Julius Jaspers

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Als er één ding is waar chef-kok Julius Jaspers blij van wordt, is het een rokende barbecue. Wij begrijpen wel waarom. Met dit recept maak je eenvoudig zelf Thaise rundersaté van de barbecue. Lekkerrrrr!

Benodigdheden voor 9 stuks
  • 15 g korianderwortelen, schoongemaakt en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en peper
  • 20 g palmsuiker
  • 50 ml vissaus
  • 25 ml sojasaus
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 600 g diamanthazen, in blokjes van 2x2x2 cm
  • 200 ml kokosmelk
Bereiding:
  1. Maal de korianderwortel en de knoflook met zout en peper fijn in een vijzel en meng het met de palmsuiker, vissaus, sojasaus en olie. 

  2. Laat het vlees een nacht marineren. 

  3. Rijg de volgende dag het vlees aan spiesjes. 

  4. Gril de spiesjes rondom krokant en bestrijk ze regelmatig met een kwastje met wat kokosmelk. 

  5. Fotografie Dennis Brandsma

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien