Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Tomaten gevuld met groenten

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 2 personen
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • peper en zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 bosje basilicum
  • 100 g quinoa
  • 150 g kalfs of kipgehakt
  • 4 grote tomaten
  • 3 el Calvé mayonaise
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Was de tomaten, snijd aan de bovenkant het kapje eraf en hol de tomaten uit met een lepel. Laat de tomaten uitlekken door ze op de kop te zetten.

  3. Kook de quinoa in 12 minuten gaar. Giet af en zet even apart.

  4. Verhit de helft van de margarine in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de groenten en het tomatenvlees toe. Doe er wat peper bij en verhit het geheel ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en schep de quinoa erdoor.

  5. Zet de tomaten in een ovenvaste schaal en vul ze met het vleesgroentemengsel. Leg het kapje op de tomaten en verdeel de rest van de margarine erover. Bak de tomaten 20 minuten in de oven.

  6. Hak de basilicum fijn en schep door de mayonaise. Haal de tomaten uit de oven en laat ze wat afkoelen. Serveer de tomaten met de basilicummayonaise.

  7. Aantal kcal: 340 p.p.

Bron: Calvé

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien