Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Tonijnlasagne met groene kool

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Een traditionele lasagne is heerlijk, maar soms wil je ook gewoon eens iets anders. Probeer dan deze versie met tonijn eens. Een heerlijk alternatief.

Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ovenschaal, inhoud 2 L, ingevet
  • 250 g lasagnebladen
  • 2 blikjes (à 185 gr) tonijn naturel, in stukken
  • 1 fles (à 690 gr) tomatensaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 300 g gesneden groene kool, koelvers
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de knoflook. Bak de kool 4 minuten mee. Voeg de tomatensaus en 75 ml water toe. Schep de tonijn met de rozemarijn en zout en peper naar smaak erdoor.

  3. Schep een dunne laag tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag lasagne op. Bedek deze met een paar lepels saus; de bladen hoeven niet helemaal bedekt te zijn. Herhaal dit met de resterende lasagne en saus. Eindig met een laag saus die de laatste laag helemaal bedekt.

  4. Leg er de mozzarella op en bestrooi met nog een beetje rozemarijn en zout en peper naar smaak.
  5. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien