Amsterdam Light Festival met korting >

Tuinbonensoep met parmaham

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 150 g schelpjespasta
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 600 g tuinbonen, vers gedopt of diepvries
  • 1 el rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 100 g parmaham, in reepjes
  • 1 l groentebouillon
Bereiding:
  1. Kook de tuinbonen 2 minuten en verwijder het stugge, grijze velletje (= dubbeldoppen).

  2. Breng de dubbelgedopte tuinbonen met de bouillon aan de kook. Kook 8 minuten. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

  3. Voeg de pasta en rozemarijn toe en breng weer aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Voeg de ham met zout en peper naar smaak toe.

  4. Roer de crème fraîche los en voeg peper naar smaak toe.

  5. Verdeel de soep over 4 (diepe) borden of kommen en schep er een lepel peperroom in. 

  6. Lekker met een paar sneetjes knapperig stokbrood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien