Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Varkensfilet met citroensaus

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 varkensfilets
  • 1 kg krieltjes, in schil
  • 1 citroen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml slagroom
  • 500 g snijbonen, in brede ruitjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 el basilicum, fijngehakt
Bereiding:
  1. Kook de krieltjes in water met zout in 10-12 minuten gaar en kook de snijbonen 6 minuten.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de varkensfilet met zout en peper en bak het vlees in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de slagroom met de citroenrasp en het sap van 1/2 citroen in 5 minuten tot een romige saus in.

  4. Giet de snijbonen af. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg vervolgens de snijbonen toe en bak deze 3 minuten mee. Schep er de basilicum met zout en peper naar smaak door.

  5. Verdeel de varkensfilets met de snijbonen over 4 borden. Schep de citroensaus over het vlees en serveer met de krieltjes.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien