Amsterdam Light Festival met korting >

Varkenshaas met herfstjus

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 250 g kastanjechampignons, in partjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 25 g margarine
  • peper en zout
  • 300 g andijvie, in reepjes
  • 400 g varkenshaas
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 50 g walnoten
  • 1 flesje madeira, keukenflacon à 100 ml
  • 3 el Calvé mayonaise
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. 

  2. Smelt de margarine in een koekenpan. Klap het dunne uiteinde van de varkenshaas terug en steek vast met een cocktailprikker. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bak het vlees in 10 minuten bruin en van binnen rosé.

  3. Meng de mayonaise met 1 eetlepel water. Meng de andijvie met de mayonaise, de walnoten en zout en peper. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Fruit in het bakvet de ui en bak de champignons 3 minuten mee.

  4. Schenk de madeira in de pan en verwarm de jus nog 1-2 minuten. Voeg peper naar smaak toe.

  5. Leg de varkenshaas op een schaal, schep er de jus over en serveer met de aardappelen en de salade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien