Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Varkenshaasje met shiitakes en truffelolie

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Duur

Perfect bij een varkenshaasje, de fijne smaak van gebakken shiitakes

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g pappardelle
  • 800 g varkenshaasjes
  • 400 g shiitake's
  • 2 sjalotten
  • 1 borrelglaasje sherry
  • 1 dl room
  • truffelolie
  • boter
  • 1 el peterselie, gehakt
Bereiding:
  1. Hak de sjalotjes en de peterselie fijn.

  2. Stoof de sjalotjes aan in wat boter. Braad het varkenshaasje rondom aan. Kruid met zout en peper. Voeg er de shiitakes en de gehakte peterselie aan toe.

  3. Temper het vuur zodra de shiitakes gekleurd zijn en voeg er 1 dl room en een borrelglaasjes sherry bij. Laat onder deksel nog 15 minuten verder garen.

  4. Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet de pasta af en sprenkel er wat truffelolie over.

  5. Haal het vlees uit de pan, laat 2 minuten rusten, en snij het in plakjes.

  6. Doe de pappardelle bij de shiitakes en roer voorzichtig om. Serveer de pasta met het in plakjes gesneden varkenshaasje en werk af met peterselie.

Bron: Culi-pocket

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien