On Your Feet! de Musical vanaf €39, klik hier

Varkenskoteletjes met rozijnenspinazie en rijst

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 5 el tomatenketchup
  • 4 varkenskoteletjes, ca. 500 g
  • 4 el rozijnen, geweld
  • 500 g verse spinazie
  • 1 el bruine suiker
  • el bouillonpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 400 g witte rijst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el Croma Vloeibaar
  • 1 tl kaneelpoeder
Bereiding:
  1. Kook de rijst. Meng de suiker met 0,5 eetlepel bouillonpoeder, 1 eetlepel ketchup, 0,5 eetlepel vloeibare margarine, 0,5 theelepel cayennepeper, 0,5 theelepel paprika- en 0,5 theelepel kaneelpoeder.

  2. Bestrijk de varkenskoteletjes met een beetje Croma Vloeibaar. Grill de koteletjes onder de voorverwarmde grill 2 minuten aan elke kant. Gril nog eens 6 minuten en bestrijk de koteletjes regelmatig met het suiker- en kruidenmengsel.

  3. Spuit 2 eetlepel Blue Band Vloeibaar in een hete wok en roerbak de ui 3 minuten. Roerbak de spinazie in delen in ca. 4 minuten. Roer er de rozijnen, 4 eetlepels ketchup en 0,5 theelepel cayennepeper, 0,5 theelepel paprika- en 0,5 theelepel kaneelpoeder door. Verdeel de rijst, spinazie en varkenskoteletjes over 4 borden.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien