Amsterdam Light Festival met korting >

Varkensoester met peultjes & citroenboter

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 varkensoesters
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild, in stukken
  • 100 g margarine (ongezouten), op kamertemperatuur
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 400 g peultjes
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Rasp de gele schil van de citroen en meng dit samen met 2 eetlepels peterselie door 50 g zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  3. Bestrooi de varkensoesters met zout en peper. Verhit in een koekenpan 25 g boter. Bak het vlees in 8-10 minuten bruin en net gaar.

  4. Verhit in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de aardappelen in 6-8 min. goudbruin. Kook de peultjes in weinig water met zout in 5 min. beetgaar.
  5. Schep de laatste 2 el peterselie door de aardappelen. Verdeel de aardappelen met de peultjes over 4 borden. Verdeel de citroenboter in kleine vlokjes over de peultjes en leg er de varkensoester bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien