Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Vegan springrolls

  • Snel klaar
  • Iets moeilijker
  • Iets duurder

Springrolls! In Vietnam kun je ze op iedere hoek van de straat krijgen. Deze rijstvellen gevuld met groente, vlees of vis zijn verantwoord maar bovenal heel erg lekker! Voeg naar wens in dit recept vlees of vis toe.

Benodigdheden voor 9 stuks
  • 9 rijstvellen
  • 1 rode paprika
  • 70 g ijsbergsla
  • 100 g taugé
  • 100 g rijstnoedels
  • 1 komkommer
  • 1 handje munt
  • 1 handje koriander
  • 1 handje pinda's
Bereiding:
  1. Snijd de rode paprika en komkommer in reepjes. Hak de munt en de koriander fijn. Maak de rijstnoedels volgens de verpakking
  2. Doe een scheutje wok(olie) in een pan en verwarm de taugé voor een paar minuten. Zet een diep bord of een pan klaar met warm water en week het rijstvel voor ongeveer 30 seconden in het water. Uiteindelijk moet het vel zacht worden.

  3. Leg een rijstvel op een snijplank. Verdeel wat van de paprika, ijsbergsla, taugé, rijstnoedels, komkommer en verse kruiden over het midden van het rijstvel. Rol de springrolls net zoals een loempia. Vouw de buitenkant eerst naar binnen, rol hem dan voorzichtig op. 

  4. Maak een dip van soja en ketjap. Stamp vervolgens een aantal pinda's fijn en strooi deze door de dip. 

Bron: ThreeGirlsOneKitchen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien