Mart Visser tas met korting, klik hier

Vegetarische rigatoni bolognese

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 50 g hazelnoten
  • 50 g walnoten
  • 400 g champignons
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 g
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 g
  • 1 bouillonblokje, paddenstoelen
  • 1 sinaasappel, goed schoongeborsteld
  • 400 g pasta, rigatoni bijvoorbeeld
  • zout en peper
  • olijfolie
  • olijfolie extra vierge
  • peterselie (een paar takjes, fijngehakt)
Bereiding:
  1. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de hazelnoten en walnoten al omscheppend in 2 minuten goudbruin.
  2. Maal alle walnoten en bijna alle hazelnoten in de keukenmachine fijn. Voeg de champignons toe en maal fijn.
  3. Verhit olijfolie in een stoofpan en bak het champignonmengsel op laag vuur ca. 10 minuten. Het mengsel mag niet meer vochtig zijn, moet bruin worden en een beetje aan de bodem gaan kleven.
  4. Maal ondertussen in dezelfde kom van de keukenmachine de ui, wortel, bleekselderij en knoflook grof. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak dit mengsel op hoog vuur al omscheppend 5 minuten. Het mengsel mag niet meer vochtig zijn en moet licht kleuren.
  5. Roer dit mengsel door het champignonmengsel en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, het bouillonblokje en 400 ml water toe. Laat op laag vuur ca. 30 minuten stoven. Langer mag, het wordt alleen maar lekkerder. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng zo veel saus als je wilt door de pasta.
  7. Serveer de pasta met de achtergehouden hazelnoten en rasp er wat sinaasappelschil over. Bestrooi met de peterselie.

  8. Tip: de saus die je over hebt, kun je heel goed invriezen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien