Amsterdam Light Festival met korting >

Vegetarische salade met tofu

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 blok tofu (ca. 400 g), uitgelekt
  • 6 el gezouten pinda's
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 pot jonge maiskolfjes (340 g), uitgelekt
  • 3 el sojasaus
  • 100 g jonge bladsla
  • 4 el olie
  • sambal
Bereiding:
  1. Snijd de tofu in 4 plakken en dep goed droog.
  2. Meng de sojasaus met 2 eetlepels olie en sambal naar smaak. Marineer er de tofu 5 minuten in.

  3. Verdeel intussen de bladsla met de uiringen en de maiskolfjes over 4 diepe borden.

  4. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olie. Neem de tofu uit de marinade en bak in 4 minuten per kant bruin. Voeg de marinade toe en verwarm nog 1 minuut.

  5. Verdeel de tofu met de marinade over de salades. Bestrooi met de pinda’s.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien