Amsterdam Light Festival met korting >

Venkelstamppot met zalm

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 200 g gerookte zalmfilet, in reepjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 el Bertolli olijfolie
  • 2 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • 600 g venkel, in reepjes
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de venkelreepjes in 6 minuten knapperig gaar; houd het venkelgroen apart. Bak de ui 1 minuut mee.

  2. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er vervolgens de roomkaas door.

  3. Schep de venkel met de ui en de zalm door de aardappelpuree. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper en bestrooi met het apart gehouden venkelgroen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien